Söz Vermiştin

Güzel bir şarkıya benzer Aşk, ama kolay mıdır bir şarkı yaratmak ?

Başlıktan da anlaşılacağı üzere filmimizde bir aşk hikayesi anlatılıyor. Anlatılan hikayenin yazarı ve yönetmeni ise ilk kez uzun metraj deneyimi yaşayan genç kardeşimiz Baran Seyhan.

Nesim (Emre Karayel), bir müzik yapımcısıdır. Birgün, okul yıllarından tanıdığı Lilyan’la (Aslı Tandoğan) yeni keşfetmeye başladığı sosyal medyada tanışır. Bir özel şirketin Ceo’su olan Lilyan ve Nesim’in sosyal medyadaki yazışmaları bir süre sonra yüzyüze buluşmalara dönüşür. Zaman ilerledikçe birbirlerine aşık olan çift için herşey güzel giderken Lilyan’ın sebepsiz olarak Nesim’i terkedip gitmesi ile olaylar değişik bir yola evrilir..

Aşk, ne iç geçirmektir bir bankta, ne de el ele dolaşmaktır mehtapta..

Son yıllarda birbirlerinin kopyası gibi duran bu tür aşk filmlerini birçok kez izledik. Genellikle, Kore filmlerinden Türk sinemasına adaptasyonu yapılan hİkayeler çoğunluktaydı. Türk senaristlerin yazdığı aşk hikayeleri de ”vayy bee..” diyeceğimiz bizi şaşırtan türden değildi. Bugün Basın Gösteriminde izlediğimiz ”Söz Vermiştin” filmi de böyle bir yapım ve bizi hiç mi hiç şaşırtmıyor ne yazık ki.. Daha hikayenin ortalarına geldiğinizde finalde ne olacağını kolayca tahmin edebiliyorsunuz. Sanırım senaryoyu yazanda bu durumun farkında. O, filmin başıyla sonuyla, ne olacağı ile ilgilenmiyor. O, sadece beyninde, kalbinde kurguladığı aşk’a, aşk’ın verdiği mutluluğa ve acıya odaklanıyor. Benim gözlemim bu yönde.

Filmin temposu oldukça yavaş ve birbirin tekrarı sahneler oldukça fazla. Bana göre, olmasada olur dediğim gereksiz karakterlere yer verilmesi de filmi oldukça şişirmiş. Yönetmenin hikayenin içinde kullandığı objeler ise oldukça abartılı. Bir önceki sahnede kullanılan objenin, eşyanın, kıyafetin bir sonraki sahnede değişmiş olması dikkatli bir izleyicinin gözünden kaçmıyor. Nesim’in evine kapanıp aşk acısı çektiği sahnelerde, (sigara içenler bilir) sigara izmariti ile ağzına kadar dolu olan kül tablasındaki sigaraların hiç içilmeden bırakıldığı kolayca farkedilebiliyor. Bunlar bazıları için küçük detay gibi görünsede filmin anlatımına gölge düşürüyor maalesef.

O en büyük sevgilinin ardından çektiğimiz dertleri, hep bizi sevenlere taşıtıyoruz..

Tüm bu olumsuzluklara rağmen ”Söz Vermiştin” son yıllarda izlediğim saçma sapan, abuk subuk birçok Türk filminden 1-2 gömlek daha iyi. En azından küfür yok, kötü adamlar yok. Sadece ve sadece kalpleri yumuşatan ”Aşk” var. Aklıma takılan sorular ise şunlar : Bu tür aşk filmlerinde fedakarlığı yapan niye hep kadın oluyor ? Neden hep kadınlar hasta oluyor? Neden hep kadınlar ölüyor ? Neden ?

Filmin, oyunculukları iyiydi. Emre Karayel‘in oyunculuğunu hep beğenmişimdir. Bu filmde de gayet başarılı bir oyun çıkarmış. Aslı Tandoğan ise 2014 yılında ”Söz Vermiştin” filmi ile benzerlikler taşıyan ”Kendime İyi Bak” isimli aşk filminde de benzer bir karakteri canlandırmış ve beğenimi kazanmıştı. Bu filmde de ortalamanın üzerinde bir oyun sergilemiş. Diğer oyuncularda kötü diyebileceğim yada abartıya kaçan oyunculuk göremedim. Çok kısa bir süre önce iki kez kalbi durup yeniden yaşama dönen değerli meslektaşım ve büyüğüm sadibey.com un sahibi Sadi Çilingir’in de filmde rol alması ve oyunculuk olarak sırıtmaması beni çok mutlu etti. Kendisine sağlıklı uzun ömürler diliyorum.

Sözün özü : Bu filmde aksiyon, macera, gerilim, korku yok. Bu filmde aşk, sevgi, saygı, dram, komedi ve müzik var. Bu nedenle ”Söz Vermiştin” aşk filmi sevenlerin ve aşk acısı çeken izleyicilerin ilgisini çekebilecek bir yapım. Aksiyon, macera, korku, gerilim bekleyenler başka salona:)

Yönetmen / Senaryo : Baran Seyhan

Görüntü Yönetmeni :  Ahmet Bayer

Müzik : Saki Çimen, Albert Luza, Baran Seyhan

Oyuncular : Emre Karayel, Aslı Tandoğan, Şenay Gürler, İlyas Özçakır, Gözde Seda Altuner, Enes Üstündağ, Mazlum Çimen, Levent İnanır, Nur Sürer

Türkiye / Aşk-Romantik-Dram / 95 Dk.

OrtaKoltuk Puanı:

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz