Anasayfa Film Eleştirisi ve Yorumlar THE FUNDAMENTALS OF CARING

THE FUNDAMENTALS OF CARING

1681
0

THE FUNDAMENTALS OF CARING                                            (YAŞAR GÜLVEREN)

Geçtiğimiz Temmuz ayında Netflix internet kanalı tarafından yayınlanan The Fundamentals of Caring filmi izleyenler tarafından tam not almaya devam ediyor. Jonathan Evison’un dilimize ‘Kayıp Şeylerin Bakım Kılavuzu’ ismiyle çevrilen ‘The Revised Fundamentals of Caregiving’ isimli romanından uyarlanan bu film izleyiciyle bütünleşip hafızalarda eşsiz bir tat bırakıyor.

Film bir engelliye nasıl bakılacağından çok onunla nasıl yaşanacağını anlatmaya çalışıyor. Oğlunu yıllar önce kaybeden ve eşiyle de sorunlar yaşayıp boşanmanın eşiğine gelen yazar Ben Benjamin yaşadığı para sıkıntısını bakıcılık yapmakla yenebileceğini düşünüyor ve bu işe giriyor. Bakıcılığını üstlendiği Trevor ise tedavisi mümkün olmayan müsküler distrofi hastalığından müzdarip. Ama bunlara rağmen espri kabiliyetini yitirmemiş veya şöyle de denilebilir; esprili olmaya çalışıp hastalığını unutmak isteyen bir karakter. Trevor elektrikli sandalyeye muhtaç, ihtiyaçlarını tek başına gideremiyor. Yaptığı mizahlar sonrası ona katlanamayan bir çok bakıcıyı kaçıran Trevor aynısını Ben’e de yapmaya çalışıyor ama Ben ondan daha inatçı çıkıyor. Zamanla birbirlerine ısınan ve alışan ikili bir seyahate çıkmaya karar veriyor. Trevor’un uzun zamandır istediği Dünyanın en büyük çukuruna doğru yola çıkıyorlar. Filmin hemen hemen hepsi yolda geçiyor.

THE FUNDAMENTALS OF CARING  Ben ve Trevor’un arasındaki çileli ilişkiyi anlatan ve bunlara Trevor’un yolda tanışıp aşık olduğu Dorothy’yi çok güzel bir şekilde katan film, acıların yanında büyük mutlulukların da olduğunu bize gösteriyor. Aşk, samimiyet, dostluk ve kardeşliği derinliklerine kadar yaşadığımız film hafızalarımızdan silinmeyecek bir kurguya sahip. THE FUNDAMENTALS OF CARING Paul Rudd, Craig Roberts ve Selena Gomez’in baş rollerini paylaştığı film son zamanların en güzel, sade ve hoş filmlerinden biri.

Dostluk, aşk ve dram filmlerini sevenler Netflix internet kanalından filmi altyazılı izleyebilirler. İyi seyirler.                                                         YAŞAR GÜLVERENTHE FUNDAMENTALS OF CARINGTHE FUNDAMENTALS OF CARING

OrtaKoltuk Puanı:

 

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz