Anasayfa Film Eleştirisi ve Yorumlar Çizgi Ötesi

Çizgi Ötesi

4811
1

Çizgi Ötesi filminin yönetmen koltuğuna 1961 Danimarka doğumlu ”Ejderha Dövmeli Kız(2009), İntikam Benim(2013)” filmleri ile ülkemizde tanınan Niels Arden Oplev oturmuş. Daha çok senaryosunu yazıp yönettiği dram ağırlıklı filmlerle tanınan yönetmen, son zamanlarda macera ve gerilim filmlerine merak sardı. Yeni filmi Çizgi Ötesi’de, gerilim ve korkuyu aynı potada eriten bir yapım. Daha önce örneklerini birkaç kez izlediğimiz film dejavu yaratsa da 110 dakikalık süresine rağmen kendini izlettirmeyi başarıyor.

SAKIN ÇİZGİYİ AŞMA!

Doktor adayı beş tıp öğrencisi, bir hastanede staj görmektedir. İçlerinden Courtney(Ellen Page), uzun zamandır üzerinde çalıştığı projeyi arkadaşlarının yardımı ile hayata geçirmek ister. Bu proje, ”damardan aşırı doz verilerek kendini öldürtmek ve 60 saniye sonra hayata geri döndürülmektir”. Amaç, 60 saniye içerisinde ölen kişinin ne hissettiğini öğrenmektir. Courtney’in bu çok tehlikeli ölüm kalım deneyi başarılı olunca diğerleri de aynı deneyimi yaşar. Ancak, geçmişlerinde yaptıkları hatalar ve işledikleri günahlar, tepelerine bir kara bulut gibi çöker. Bu durumdan kurtulmanın tek yolu vardır….

Bilim merak demektir. Merak da insanoğlunun mayasında var. Bazen bu merak, bilim adamlarının başına olmadık işler açabiliyor. Bu durum doktorlar içinde geçerlidir. Ancak, bu deneyler yapılmadan da insanlık için ne faydalıdır ne yararlıdır öğrenemiyorsunuz. İnsanların birçok hastalıktan kurtulmasının ve iyileşmesinin nedeni de bu deneylerin sonucudur. Ama, bazen her şeyi tadında bırakmak ve çizgiyi geçmemek gerekir. Bu filmimizde de, yukarıdaki bahsettiğim konulara değinilirken yönetmen seyircinin beyninde sorular oluşmasını isterken cevabı da yine seyircinin vermesini istiyor. Bu tür ”çizgi ötesi” deneyler insanlık için faydalı mıdır? Değil midir? Yapılmalı mıdır, yapılmamalıdır?

Filmin gerilim ve korku dozu iyi ayarlanmış. Seyircinin yüreğini sıkıştıran ve yerinden zıplatan ses efektleri tadındaydı. Oyuncu yönetimi ve oyunculuklarda göze batan aksaklıklar göremedim. Çizgi Ötesinin Kurgusu yer yer açıklar verse de genelde iyiydi. Kısacası filmin teknik ekibi iyi iş çıkarmış. Tüm ekibi kutluyorum.

Sözün özü : Çizgi Ötesi, korku-gerilim türünü seven izleyiciler için iyi bir seçenek olabilir. Filmde, Cinler ve acayip yaratıklar yok ama akışa düzenli olarak serpiştirilen bilinmeyen gizemli olaylarla seyirciyi gerip korkutmayı başarıyor. Korku ve gerilim sevenler kaçırmasın. İyi seyirler.

OrtaKoltuk Puanı:

1 YORUM

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz