Anasayfa Film Eleştirisi ve Yorumlar VAMPİR AVCISI : ABRAHAM LINCOLN

VAMPİR AVCISI : ABRAHAM LINCOLN

1777
0

VAMPİR AVCISI : ABRAHAM LINCOLN .. (Gündüzleri başkan,geceleri vampir avcısı!!) ABD yapımı,Aksiyon-Fantastik-Korku türündeki,110 dakika süreli filmin yönetmen koltuğuna Kazak yönetmen Timur Bekmambetov oturmuş. Filmin yapımcılığını sinema dünyasının ünlü ismi Tim Burton üstlenmiş. Başrolleri ise Benjamin Walker,Dominic Cooper,Anthony Mackie,Mary Elizabeth Winstead,Jimmi Simpson ve Rufus Sewell paylaşmış. Film,çok satan Seth Grahame-Smith’in romanından yazar tarafından sinemaya uyarlanmış. Jimmi Simpson’un canlandırdığı Joshua Speed gerçek yaşamdada Abraham Lıncoln’ün en eski dostlarından birisiydi. Joshua’nın kardeşi James Speed ise iki yıl süresince Washington’da baş savcı görevini üstlenmişti.

VAMPİR AVCISI : ABRAHAM LINCOLN

     Filmdeki hiç bir oyuncu tanınmış değil ve buna rağmen hepsi rollerinin hakkını vermiş. Abraham rolünü üstlenen Benjamin Walker,gayet başarılı. Kötü adam rolünü oynayan Rufus Sewell’in performansıda hayli dikkat çekici. Amerikalılar iyice kendilerini aştı vallahi! ABD’nin büyük başkanı Abraham Lıncoln’ü vampir avcısı yapmak her babayiğidin harcı değil. Her taşın altından,köleliği kaldıran adam olarak bildiğimiz Abraham Lıncoln çıkıyor. Adam şimdide Vampir Avcısı..Yani iyice zırvalamışlar,filmin öyküsü de hayli dandik. Buna rağmen film,yönetmen Timur sayesinde ayakta durmayı başarıyor. Timur,Bütün aksiyon sahnelerini,yavaş çekimleri,tozuyla ve dumanıyla,pastel renkleri kullanarak teknik utalığını konuşturuyor.

VAMPİR AVCISI : ABRAHAM LINCOLN

     Amerikan propagandasının yapıldığını iyice hissettiğimiz filmin konusu ise şöyle : Abraham,küçük bir çocukken annesi azılı bir vampir tarafından öldürülür. Büyüdüğünde,bu işi vampirlerin yaptığını anlar. İntikam aşkı ile yanıp tutuşan Abraham,annesinin katili vampir tarafından öldürülmek üzere iken barda tanıştığı Henry sturges tarafından kurtarılır. Sturges,vampir avcısıdır ve Abraham’a mücadelesinde yardımcı olur. Mesleğin inceliklerini Abraham’a öğretir. Boş zamanlarında yöredeki vampirleri temizlerken,dolu zamanlarını siyasetle değerlendirir:) Abraham,siyasete atılır ve ABD’de köleliğin kaldırılmasını savunur. Cumhuriyetçi Parti’nin ilk başkanı olur ve Amerikan iç savaşında Güney’e karşı büyük bir zafere imza atar.Köleliğe son veren Abraham,vampirlere karşı verdiği savaşı kazanabilecek midir?

 

VAMPİR AVCISI : ABRAHAM LINCOLN

OrtaKoltuk Puanı:

İYİ SEYİRLER.

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz