Enes Batur Hayal mi Gerçek mi?
ENES, HAYAL OLSA NE OLUR OLMASA NE OLUR..
Filmin yönetmen koltuğuna 1972 Bolu doğumlu ”Oğlum Bak Git (2012), Çılgın Dersane 3 ve 4 (2014-2015), Ketenpere(2017)” filmleri ile tanınan Kamil Çetin oturmuş.
Bu filmin basın gösterimine gitmeye hiç niyetim yoktu aslında ama ayaklarım beni bir şekilde Kanyon’a götürdü. Film o kadar basit ki beni geldiğime geleceğime pişman etti. Sıkıcı ve hiç bir özelliği yok. Filmde, youtube’da yayınladığı videolarla büyük bir hayran kitlesi kazanmış Enes Batur’un yaşam hikayesi anlatılıyor.
Enes, Antalya’da ailesi ile yaşamaktadır. İlkokul yıllarında okul arkadaşları ile ilişki kurmakta zorluk yaşayan ve sürekli dışlanan içine kapanık bir çocuktur. Bu durum lise yıllarında da devam eder. Sıkıntılı bir anında youtube’da gördüğü ”nasıl video çekilir ve sonrasında ne yapılır” videosu yaşamının akışını değiştirir. Çektiği ilk video ile yayın hayatına başlayan Enes, çekip yayınladığı doğal videolarla takipçi sayısını artırmaya başlar. Takipçi sayısının artmaya başlaması youtube yetkililerininde dikkatine çeker ve Enes’in hesabına para yatırırlar. Bu durum Enes’i dahada motive eder ve kendini iyice video çekimlerine kaptırır.
Bu hızlı yükseliş İstanbul’daki menajerlik şirketlerininde gözünden kaçmaz ve Enes’i reddedilemeyecek bir ücret karşılığında transfer ederler. Geçen zaman süresinde ünlü olmak Enes’i sevdiklerinden koparmaya başlar ve olaylar farklı yönde gelişir..
Bu tür filmleri neden yapıyorlar anlamış değilim. Genç nesillere hiç bir değer katmadığı gibi onları okuldan, eğitimden ve bilimden uzaklaştırıyor. Bilgisayarın başında oturup havanda su dövüyorlar. Üretim sıfır. Türkiye, bu boş beleş işlerin peşinden koşan çocuklar sayesinde mi kalkınıp ilerleyecek? Dünya geneline bakın eğitimde sonlardayız. Matematik-Fen Bilimlerinde yerlerde sürünüyoruz. Matematik ve Fen bilimlerinde başarıyı yakalayamayan hiç bir ülke gelişip kalkınamamıştır. Hazırcılık ülkemizin içini bir kurt gibi kemirmektedir.
Hal böyle iken bu abuk-subuk filmler, gençleri Enes gibi olmaya itip hazırcılığa alıştırmaktadır. Açın bakın interneti her yer örümcek ağı gibi youtuber’larla, sosyal medya uzmanları ve aklıma şu an gelmeyen diğerleri ile dolu. Evet, iletişim çağındayız sosyal medyayı iyi kullanmalıyız ama herkes bu işi yaparsa kim üretecek?
Neyse.. Filmle ilgili yazacak çok fazla bir şey yok. Yönetmenin eline vermişler bu işten anlamayan gençleri al film çek demişler. Kamil ne yapsın? O’da ekmeğinin peşinde. Elinden geldiğince kullanmaya çalışmış verilen malzemeyi. Ortaya çıkan yemekte bu. İster ye ister yeme..
Sözün özü: Hafta sonu sinemaya gidip film izleme niyetinde iseniz ve bu film nasıldır acaba diye düşünüyorsanız, size tavsiyem: bu filmden uzak durun paranıza yazık etmeyin. Kafa sağlığınız açısından diğer seçenekleri değerlendirmeniz de fayda var.
Umarim en yakin zamanda filmlere seviyeli bir biçimde elestiri yapmayi ogrenirsiniz..Film yorumlari okumayi severim fakat bu yorum degil ne biçim bir üslup bu inanilmaz…Bu aralar onune gelen yorumcu oluyor yazık lutfen gidin biraz nasil eleştri yapilir öğrenin sirf daha cok okunur diye de bu film üzerinden prim yapmayin…
öncelikle eleştiri nedir siz onu öğreninde buraya yorum yazın. bu arada youtuber denen arkadaşlar da sinama sektöründen elini ayağını umarım çekerler ver bu işi profesyönellere bırakırlar!
Ben eleştiri nedir biliyorum ama maalesef siz farkında degilsiniz…Neyse sizin gibi dar görüşlü bir insanla tartışarak bir yere gelinmediği biliyorum o yüzden uzatmayacağım ama bilmelisiniz iyi işler elbet çıkacak bu sadece bir başlangıç gençleri cesaretlendirmemiz gerek yerden yere vurup seviyesiz yorum yaprak değil düzgünce uyarılarımızı ve neden olmadığını anlatarak yapabiliriz !
filmi izlediniz mi de film eleştirisi yapıyorsunuz anlam veremedim? saçma