Deadpool 2

HINZIR, ZIPIR, ESPRİLİ VE AYKIRI..

Deadpool 2 filminin yönetmen koltuğuna ABD doğumlu ”John Wick (2014) ve Sarışın Bomba (2017)” filmlerinden tanıdığımız David Leitch oturmuş. Yönetmen, bir çok filmde ünlü oyuncuların tehlikeli sahnelerinde vücudunu ortaya koyan eski bir dublör ve dövüş sahneleri kurgulayıcısı. Bu nedenle çektiği iki aksiyon filminde de dövüş sahnelerindeki tecrübesini konuşturarak başarılı oldu. Deadpool 2’de, aksiyon sahneleri olarak oldukça doyurucu.

Ryan Reynolds, Deadpool’u ete kemiğe büründürmek için yapımcılarla 10 yıl boyunca savaş vermiş. Sonunda taşın altına elini koyacakları bulunca Deadpool’u çekmeyi başarmış. 2014 Yılında görücüye çıkan serinin ilk filmini seyirciler çok beğenmiş ve oldukça geveze, haylaz ama bir o kadar sempatik,esprili küfürbaz kahramanı çok sevmişti. Yapımcılar, bu ilgiden memnun kalınca ikinci film için Reynolds’a zorluk çıkarmadılar ve devam filmi için hemen onay verdiler. Genelde devam filmleri ilkini aratır ama bence ikinci film, ilkinden iki kat daha eğlenceli. Çılgın, mizahı uçuk ve baştan çıkarıcı. Yönetmen değişikliği bile filmin kimyasını bozamamış. Aksine, senaryonun güçlü desteği ile daha iyi bir süper kahraman filmi ortaya çıkmış. Kahramanımız, ilk filme göre ayakları daha yere basan klasik bir süper kahraman tipine büründürülmüş. Deadpool’un olması gereken süper kahraman tipine büründürülmüş olması bence iyi olmuş. Bu yöntem eski ama etkili bir yöntem. Bu filmde de mayanın tuttuğu açıkca görülüyor.Bu filmde aile kavramı üzerine sıkı sıkıya sarılırken, dostluk ve ahlak kuralları üzerine de derin mesajlar verilip seyircinin hikayeye daha ciddi bakmasına olanak sağlıyor. Deadpool 2, kimsesiz çocuklar yurdunda çocuklara uygulanan mobing, şiddet ve taciz olaylarına değinerek toplumsal bir yaraya parmak basarken yetkililere ve ilgililere önemli bir hatırlatma misyonunu üstleniyor.Bir insan neden kötü olur? Kötü olan o insan topluma yeniden kazandırılıp faydalı insan yapılabilinir mi? sorularına da hikayede yer verilirken mantıklı dokunuşlarla cevapları seyirciye olumlu yönde servis ediliyor.Deadpool, üstün yeteneklerini kötü yönde kullanmaya meyilli küçük bir çocuğu sahiplenip onu, öldürmeye çalışan kişiye karşı koruyup iyi yöne yönlendirmeye çalışarak insani gelişimi sorgularken, bu kişisel dramla yüzleşmek için mizahı arkasına saklanıyor. Filmde mizah çok etkili kullanılırken bir çok yerlere ve kişilere de göndermeler yapıyor. Deadpool’un senaryo yazarlarına takılmaları ve X-Men üyesi Logan’ın ölümü üzerine yaptığı espriler hayli keyifli. Filmin başında Kanada’lıları aptal insanlar olarak vurgulaması da kayda değer. Ancak, sonunda Kanada’lılara haklarını teslim ediyor. Ve daha bir sürü takılmalar, göndermeler..Filmin kötü adam Cable’ın hikayeye göre aslında çok haklı nedenleri olan iyi biri. Bu role hayat veren Josh Brolin’de oldukça iyi bir iş çıkarmış. Son zamanlar da çekilen süper kahraman filmlerinde kötü adamlar nedense haklı nedenleri olan aslında iyi adamlar olarak resmediliyor. Bu durumun en son örneği Avangers. Avangers’deki Kötü adam Thanos, duygusal ve haklı nedenleri olan en iyi kötü adam olarak sunulmuştu seyirciye.

Filmin en çok güldüğüm sahnesi ise Deadpool’un vücudunun alt tarafının parçalanmasından sonra (X-Men olması sebebiyle) kendini yenileme sahnesi oldu. Aman bu sahneyi atlamayın gözünüzü dört açın:) Filmin senaryosunu, görsel efektlerini, bilgisayar hilelerini, aksiyon sahnelerini ve oyunculuklarını beğendim.

Sözün özü: Hınzır esprilerle mizahın çıtasını yükselten, aksiyon, macera ve verdiği mesajlarla seyircinin yüreğine dokunan Deadpool 2, senenin en iyi süper kahraman filmlerinden birisi. Bu türün meraklılarına şiddetle tavsiye ediyorum. İyi seyirler.

OrtaKoltuk Puanı:

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz