Kaçış Planı 2 : Hades
Filmin yönetmen koltuğuna 1981 ABD doğumlu ”Silent Night (2012), Under the Bed (2012), The Aggression Scale (2012), Extraction (2015), Submerged (2016), Marauders (2016), Hesaplaşma (2017), İlk Kurşun (2017)” gibi başarısız filmlerle adı anılan ve seyirciye bir türlü kendini kanıtlayamayan Steven C. Miller oturmuş.
Genç yönetmen, ikinci sınıf bir aksiyon olan Kaçış Planı 2 : Hades filmiyle de yine hayal kırıklığı yaşatıyor ne yazık ki.. Ne Slyvester Stallone nede Dave Bautista filmi kurtarmaya yetmiyor. 2013 Yılında gösterime giren ve 50 milyon dolarlık bir bütçeye sahip olan ilk film, aman aman bir aksiyon olmasa da senaryo, kurgu ve oyunculukları ile seyircinin beğenisini kazanmıştı. 5 Yıl sonra 20 milyon dolar gibi küçük bir bütçe ile çekilen devam filmi ”Kaçış Planı 2 : Hades” ise, zayıf senaryosu, mantık eksikliği, yetersiz karakterler ve diğer pek çok nedenden dolayı ilk filmin yanına bile yaklaşamıyor maalesef.
Aslında, Kaçış Plan 2 : Hades‘in ilk filmle pek alakası yok. Başlı başına bağımsız bir film. Çeçenistan’da tutuklu olan arkadaşlarını kurtarmaya çalışan ekibin elemanlarından Kimbral (Wes Chatkam), hazırladığı programı zamansız bir şekilde test etmeye çalışınca arkadaşlarından birisinin ölümüne yol açar. Güvenlik şirketinin patronu Ray Breslin (Slyvester Stallone), yapılan bu hatayı affetmez ve Kimbral’i şirketten kovar. Aradan geçen bir yıl sonunda ekip elemanı olan Shu Renee ( Huang Xiaoming ), dijital bir şirketin sahibi olan dahi kuzeni Yusheng’e ( Chen Teng ) yardım etmeye çalışınca mafya tarafından yakalanıp, çıkılması imkansız olan ”Hades” özel hapishanesine konur.
Takım arkadaşı Luke (Jesse Metcalfe), tek başına Shu’yu kurtarmak isterken o’da tutuklanır. Eski takım arkadaşlarından olan Kimbral’da tutuklular arasındadır. Güvenlik şirketinin sahibi Ray Breslin, elemanlarını kurtarmak için harekete geçer ve eski dostu Trent DeRosa (Dave Bautista)’dan yardım ister. Diğer ekip elemanları bilgisayar yazılım uzmanı Hush (Curtis ’50 Cent’ Jackson) ve silah uzmanı Abıgail Ross (Jaime King) ile beraber bir plan yapan Ray, elemanlarını kurtarmak için bilerek yakalanıp kaçışı imkansız olan ”Hades” hapishanesine girer..
Filmin kurgusu idare eder ama montaj berbat. İlk on dakikadan sonra başvurulan hilelere rağmen filmin sonunu tahmin etmek zor olmuyor. Bu da seyircinin filmden soğumasına neden oluyor. Yönetmenin sürekli sallanan kamerası, eski oyuncuların tat vermeyen oyunculukları can sıkıcı. Olay örgüsüne uygun seçilmeyen berbat müzikler de cabası. En çok canımı sıkan ise, geçmiş yılların gözde oyuncusu Slyvester’ı artık yürümekte bile zorlanır bir şekilde görmek oldu. Üzüldüm doğrusu.
Sözün özü: Kaçış Planı 2 : Hades, Zayıf hikayesi, zayıf diyalogları, yetersiz basit karakterler, kulağa hoş gelmeyen müzikler ve mantık eksikliği nedeniyle ikinci sınıf bir aksiyon filmi. Film, Slyvester ve Bautista hayranları için ilgi çekici olabilir. Karar sizin.
Nusret ŞEN, yoruma o kadar çok katılıyorum ki, silvestirin artık çorba parası olsun niyetiyle oynadığı bir film. Bu kadar saçma örgü, bu kadar gereksiz bir senaryo yolu olamaz. Silvestirin kurtarıcı arkadaşı kulağına kulaklık takıyor. Bildiğin pazarda markette satılan beyaz tek kulak Bluetooth kulaklık. Onu geçtik. Bu adamin içeriye girme çalışmalari bile tam bir fiyasko. İcerideki cinli ise biraz daha düşünmeye devam etseydi Hades yapılırken kaç tuğla kullanılmış onu bile kesfedecekti. Zaten dünyanın en gizli bilgisi, dünyanın en korunaklı hapishanesi, dunyanin en en…. diye diye filmi bitirdiler. Konuşacak cok şey var ama bu film için fazla zaman kaybı.