Proje Gücü, temkinli bir kimliğe ve hicivli alt tonlara sahip, acımasızlığın ön plana çıktığı, keskin, bir o kadarda eğlenceli bir aksiyon-Gerilim filmi. Ortada, çok para kazanma hırsına sahip kötü adamların zorlaması ile kimyagerler tarafından üretilmiş bir hap var. Bu hap, içen herkese 5 dakikalığına olağan üstü bireysel bir güç sağlıyor. Bu kötüleri durdurmak içinde hasta annesine bakabilmek uğruna güç hapını satan liseli siyahi kız (Dominique Fishback), bir polis (Joseph Gordon Levitt) ve kızını arayan emekli binbaşı (Jamie Foxx) devreye girip iş birliği yapıyor. Bütün hikaye bu..

Ortak yönetmenler Henry Joost-Ariel Schulman, bugüne kadar izlediğimiz aksiyon-gerilim filmlerinden çok fazla ayrılan bir yol izlemiyorlar. Filmin konusu kulağa hoş geliyor ve orijinal bir fikir diye seviniyorsun. Ancak, süre ilerledikçe filme katılan tek orijinal fikirin, ”hapı içenlerin değişik süper güçlere ulaşması ve içenin önceden hangi güce sahip olacağını bilmiyor olması” oluyor. Bazılarının da hapı içince hiç bir güce sahip olamadan patlıyarak ölmesi. Örnek verecek olursak, çocukların günümüzde marketlerden aldıkları ve içinden ne çıkacağını bilmedikleri ”sürpriz yumurta” gibi.

Kötüleri yakalamak için mücadele veren polisimizin de anlatılan hikayede kurşun geçirmez bir güce sahip olduğunu belirtelim. Ancak, bu güce nasıl ulaştığı konusunda bir fikir sahibi olamıyoruz ne yazık ki. Yine, kızını arayan binbaşının geçmişi ile ilgili yeterli bir bilgi sunulmuyor izleyiciye. Sadece liseli genç kız hakkında tatmin edici bilgiye sahip oluyoruz.

Filmin sonlarına doğru hapı içenlerin ne tür güçlere sahip olduğunu görebiliyoruz ama ne yazık ki izleyiciyi tatmin edici düzeyde değil. Bu güçler, bir geminin içinde geçen son 15 dakikaya sıkıştırılmayıp filmin geneline yayılabilseydi daha iyi olurdu düşüncesindeyim. Bu durum filmi hedefinden uzaklaştırıp basitleştirmiş.

Anlatılan hikayenin içine katılan kötülerin hemen hepsinin bir şirket sahibi olmaları, bu kötülere alet olanlarında genellikle üst düzey kamu görevli olması sistemin çürümüşlüğüne yapılan gönderme olarak algılanabilir. Ama ne olursa olsun azda olsa iyiler var ve sonuçta iyiler kazanır deniliyor her zaman olduğu gibi. Peki, gerçek yaşamda böyle mi oluyor?

Yoğun bir şekilde hikaye ve karakterler olarak klişelere boğulmuş bir filmi, durdurulamaz bir babayı canlandıran Jamie Foxx, kurşun geçirmez bir polisi canlandıran Joseph Gordon Levitt ve rapçi liseli genç kızı canlandıran Dominique Fishback‘in iyi oyunculuğu dengede tutuyor.

Sonuç olarak bu film, aksiyon dolu masalları seven izleyiciler için cazip gelebilir. Ben çok sevemedim, karar sizin.

Yönetmen : Henry Joost, Ariel Schulma

Senaryo : Mattson Tomlin

Görüntü Yönetmeni : Michael Simmonds

Oyuncular : Jamie Foxx, Joseph Gordon Levitt, Dominique Fishback, Rodrigo Santoro, Machine Gun Kelly, Amy Lackender, Courtney B. Vance, Tait Flecher, Yoshi Sudarso, Allen Maldonado, Jim Klock

ABD/Aksiyon-Gerilim-Bilimkurgu/103 Dk.

OrtaKoltuk Puanı:

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz