ÇOK KONUŞAN, KÜFÜRBAZ VE EDEPSİZ KAHRAMAN.

Deadpool filminin yönetmenliğini, ilk kez uzun metraj çeken Tim Miller yapmış. Tim, ilk filmi olmasına rağmen çok başarılı bir aksiyon ortaya çıkarmış. Deadpool, Marvel’in X-Men dünyasının resimli roman kahramanı olarak ilk kez 1991 yılında ”New Mutant” dergisinde yayınlanmış. Ben daha önce Deadpool’un maceralarını okumadığım için bu karakter hakkında bilgi sahibi değildim. Bu filmle beraber bir iki kitabını buldum ve göz attım. Eğlenceli, geveze bir karakter. Eğlenceli olduğu kadar da küfürbaz. Sürekli vır vır konuşuyor. Deadpool, diğer süper kahramanlar gibi merhametli, dürüst, vicdanlı, anlayışlı ve en önemlisi ahlaklı değil. Aksine olabildiğince hilekar, kurnaz ve acımasız. Ancak, çizgi karakterle sinemadaki karakter arasında gözle görülen değişiklikler yapılmış. Eski takipçisi olanlar bu durumu yadırgayabilir ama benim gibi Deadpool ile yeni tanışanlar değişiklikleri umursamayacak ve çok eğlenecektir. Hikayeyi kısaca özetleyip sohbetimize kaldığımız yerden devam edelim:

Özel Kuvvetler adına çalışan eski bir asker olan Wade Wilson, yeni tanıştığı sevgilisi Vanessa ile mutlu bir hayat yaşarken aniden düşüp bayılır. Gittikleri doktor, tetkik sonuçlarının olumsuz olduğunu, kansere yakalandığını ve 6 ay ömrü kaldığını söyler. Bu arada kim olduğu bilinmeyen bir örgüt çalışanı Wade’e kendisini iyileştirebileceklerini söyler. Tedaviyi kabul eden Wade, bir dizi işkencelerle dolu tedavi sonucunda tüm vücudu değişikliğe uğrar ve adeta yürüyen bir ucubeye dönüşür. Değişime uğradığı laboratuvardan bir şekilde kaçar ve iyileştikten sonra kendisini ucubeye dönüştürenlerden intikam almak için geri döner.

DEADPOOL

KOSTÜMÜM BEYAZ MI OLSUN, KIRMIZI MI?

Film başlar başlamaz jenerik akarken kendisi, yapımcı, yönetmen ve oyuncularla dalga geçen, hepsine bir kulp takan değişik kırmızı kostümlü geveze, küfürbaz bir adam çıkıyor karşımıza. Karizma desen yerinde yeller esiyor. Deadpool’un en önemli özelliği vücudunu yenileyebilmesi. (Örneğin: elimi kesildi yerine yeni el çıkıyor, kurşun mu yedi yara hemen kapanıyor.) Ayrıca, resimli roman maceralarında, bildiğiniz, aklınıza gelebilecek tüm süper kahramanları gözünü kırpmadan öldüren cins birisi. Kanı, kan akıtmayı seven Deadpool, kendine kostüm seçerken önce beyazı tercih ediyor. Öldürdüğü kişilerin kanı üzerine sıçrayınca beyaz kırmızıya dönüşüyor. Çamaşırhanede kan lekelerini çıkarmaya çalışan Deadpool’a kör bir kadın, böyle uğraşacağına kırmızı kostüm giy diyor. O’da onu dinleyip kırmızı kostüm giymeye başlıyor. Filmde fazlaca şiddet, kan, küfür ve cinsellik kokan diyaloglar bulunması nedeniyle +15 yaş sınırı konulmuş. Buna rağmen sinema salonlarını dolduranların çoğu ortaokul ve lise öğrencileri! +15 yasağı var ama maalesef denetleyen de yok uygulayan da yok.

DEADPOOL

DEADPOOL, CEM YILMAZ’A RAKİP..

Film, usta işi yazılmış eğlenceli diyaloglarla baştan sona sıkılmadan izlenirken, ardı ardına ünlü kişilere yapılan göndermelerde de kahkahanızı koyveriyorsunuz. Deadpool’un aksiyon sahneleri de oldukça başarılı. Ağır çekimlerde Deadpool’un yaşamını anlattığı ve seyirciyle sohbet ettiği sahneler de kayda değer profesyonellikle yazılmış ve çekilmiş. Sanki sahnede Cem Yılmaz’ı izliyor gibisiniz. Aykırı bir süper kahraman olan Deadpool’u zayıf bir hikaye ile tanımış olduk, muhtemelen çok yakında daha ayakları yere basan sağlam bir hikaye ile ikincisi de çekilecektir. Deadpool karakterine ve olay örgüsüne uyuşan filmin müziklerini beğendim. Oyunculuklar da fena değildi. Deadpool’a sesi ile can veren Harun Can’ı da başarılı buldum. Kendisini yürekten kutluyorum.

DEADPOOL

SÖZÜN ÖZÜ: Süper kahraman filmlerini seven ve yeni bir süper kahraman ile tanışmak isteyen izleyiciler için bu hafta iyi bir fırsat olabilir. Karizmayı önemsemeyen bu anti-kahramanın yaptığı şakaları, yerli yersiz gevezeliklerini, Deadpool’a yakışan küfürlerini ve bol aksiyon içeren sahnelerini kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. İyi seyirler.

Not: Yazımı Bursa’da tedavide olmam nedeni ile geç yazdım. Filmi, Cuma günü Zafer Plaza Cinetech sinemasında izledim. Sinemanın temizliği, çalışanların nezaketi üst düzeydeydi. Kendilerini, başta Oğuzhan bey olmak üzere kutluyor başarılarının devamını diliyorum.

OrtaKoltuk Puanı:

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz