Anasayfa Film Eleştirisi ve Yorumlar HAYALET DAYI

HAYALET DAYI

1886
0

2014 Türk yapımı-komedi türündeki,90 dakikalık filmin yönetmen koltuğuna filmin senaristliğini ve yapımcılığını da üstlenen Ali Yorgancıoğlu oturmuş.Başrolleri ise Settar Tanrıöğen,Caner Özyurtlu,Ozan Özcan ve Tuğçe Karabacak paylaşmış…seyirci bir filme neden gider ve gittiği filmden ne bekler? Çeşit çeşit seyirci vardır.Kimi macera,kimi komedi,kimi aksiyon,kimi bilim kurgu,kimi aşk,kimi belgesel vs.vs.sever.Hayalet Dayı filmine,seyirci gülmek için giderken bir yandan da bilinç altındaki yaşayan hayaletlere olan merakı onu filme götürür.Nasıl bir hayalettir bu? İnsanları korkutup zarar verir mi? Yer mi içer mi? Komik mi asabi mi? Senarist,seyircinin ilgisini çekecek iyi ve sıcak bir konu bulmuş.Ancak,filmde birkaç kez bok ve el işaretleri ile yaptığı gereksiz cıvık espriler filmi baltalamış.İki genç,tuvaletlerinde gördükleri b.k’a 5 dakika niye bakar ve b.k hakkında neden yorum yaparki??? Yine misafirliğe gittiği evde,sıçtığı b.ku yok etmek için 10 dakika neden uğraşır (adam sanki beton sı..yor) ve kamera marifetmiş gibi tepesinde dolanır?? Ne b.kmuş be!!!

HAYDAY

    Ev arkadaşı,konuştuğu,hoşlandığı ve evlenmeyi düşündüğü bir kız için kendisine cinsellik içeren el işaretleri neden yapar?? Bir insan,eline geçirdiği fırsatı ancak bu kadar fütursuzca heba edebilir.Ali,o mide bulandırıcı esprilerin yerine kaliteli espriler bulabilseydi filmi yukarılara çekebilirdi.Olmamış…Bu filmde,alel acele iş olsun diye düşünmeden çekilen filmler safına katılıp heba olup gitmiş.Neyse,Ali’nin canı sağ olsun.Daha yaşı genç.Ben,şahsen kendisinden umutluyum:).Umarım kendisine bu filmlerden ve eleştirilerden ders çıkarır.Filmin,çekimleri fena değil.Kamera iyi kullanılmış.Müzikleri ise eh işte…Oyuncuklar ise orta karar.Settar Tanrıöğen,her zamanki gibi verilen görevi ve denileni harfiyen uygulamış.Bildiğimiz mimikleri dışında kendisinden artı olarak filme kattığı pek birşey yok.Caner Özyurtlu’yu ise beğendim.Bu çocuğun piştikçe çok daha iyi olacağına inananlardanım.Esra dermancıoğlu’nu ise nedense hiç sevemedim.bu oyuncunun rol kabiliyeti olmadığına inananlardanım.Filmin sürprizi ise kısa rolü ile Erol Büyükburç olmuş.Kısaca filmin konusu diyelim ve yazımıza noktayı koyalım:)

DAYI

   FİLMİN KONUSU : İki üniversite öğrencisi arkadaş,kiralık ev ararlarken son derece uygun müstakil bir ev bulup kiralarlar.Temizledikleri evde ilk geceyi geçirirlerken tavan arasında buldukları rakıyı içip sızarlar.Uyandıklarında kahvaltı yaparlarken karşılarında pijamalı bir adamla karşılaşırlar.Panikleyen gençler daha sonra karşılarında kanlı canlı,yiyip içen adamın hikayesini dinlerler ve Hayalet Dayı’ya bu dünyadan gitmesi için yardım etmeye karar verirler.

İYİ SEYİRLER

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz