Yol Arkadaşım 2

ŞEREF VE ONUR TAM GAZ..

Filmin yönetmen koltuğuna ilk filmi de yöneten Bedran Güzel oturmuş. Bedran’ın BKM ve aynı oyuncularla çalışmaya devam etmesi hem kendisi hemde oyuncular için bir şans. Birbirlerini tanıdıkça senaryo ve oyunculuk olarak iyi iş çıkarmaları kaçınılmaz oluyor. Bu filmde Bedran’ın kamerasına hakimiyetini ve oyuncu yönetimini beğendim. Umarım başarısı daim olur.

Şeref ve Onur, ikisi de acıların çocuğu ama karakterleri birbirine tamamen zıt. Ortak yanları ise ailelerinden bir şekilde kopmuş olmaları ve aile özlemi çekmeleri. Arkadaşlıklarını iyice ilerleten Onur ve Şeref birlikte yaşamaya başlamıştır. Yaptıkları hiç bir işte başarı sağlayamayan ikili, bir türlü istedikleri zenginlik seviyesine ulaşamamıştır. Son derece yeteneksiz olan Şeref, ünlü olma hayalleri kuran Onur’a menajerlik yapıp onu gerekli gereksiz her yerde sahneye çıkartmaktadır. Parasızlıktan bunalan ve sesi ile bir yere gelemeyeceğini kabullenen Onur, eski işi olan ilaç mümessilliğine geri dönmeye karar verince Şeref, acilen ona bir turne hazırlayıp ödüllü ses yarışmasına katılmaya ikna eder. Turne yolculuğuna ve ses yarışmasına katılmak için yola çıkan ikiliyi macera dolu büyük sürprizler beklemektedir..

İyi ve kötü gününde yanında olan, çıkar gözetmeden yapılan arkadaşlıklar bazen ailenden bile önde gelir. Ailenle paylaşamadıklarını paylaşır, isteyip de yapamadıklarını onunla yaparsın. Bazen, varını yoğunu karşılık beklemeden onun başarılı ve mutlu olması için harcarsın. Şimdiki düzende böyle arkadaşlıklar var mı bilmiyorum ama bildiğim bir şey var; benim, olmasını çok istediğim böyle bir arkadaşım yok maalesef.. İşte bu film, yukarıda bahsettiğim konuları ele alan bir yapım.

Filmin senaryosunu yazan ve başrolü üstlenen İbrahim Büyükak iyi bir komedyen olmanın yanında iyi de bir senarist. İbrahim, lastik gibi nereye çekersen çek oraya giden kelimelerle oynamayı seviyor. Bu kelimelerle oynama, ortaya seyircinin güleceği komik repliklerle yüklü sahneler çıkartıyor haliyle. İlk filmi, beğenmiş ve üç yıldız vermiştim. Ama, küfürlü repliklerden rahatsız olduğumu beyan ederek ailece izlemenin uygun olmadığını da belirtmiştim. Eleştiriler dikkate alınmış olmalı ki Yol Arkadaşım 2’de küfür minimum seviyede tutulmuş. Filmde küfür olarak, olmasaydı iyi olurdu dediğim gözüme takılan sadece iki sahne var. Onlarda olmasaydı filme dört yıldız verecektim. Bu nedenle yarım yıldız eksik veriyorum. Umarım bundan sonra ki filmlerinde küfrü tamamen ortadan kaldırıp, Yeşilçam komedilerinde olduğu gibi ailece, çoluk çocuğun birlikte izleyebileceği filmler çekerler. İnanın, gittikçe yozlaştığımız bu günlerde buna hakkımız ve toplum olarak ihtiyacımız var.

Genelde devam filmleri ilk filmin gölgesinde kalır ve başarı seviyesini yükseltemez. Ama bu kez ilk filmi gölgede bırakan bir yapım var ortada. İlk filmin yorumunda Şeref ve Onur’u Yeşilçam’ın efsaneleri Zeki-metin ikilisine benzetmiştim. Bu filmde de yine efsane ikiliyi izliyorum hissine kapıldım. İki Filminde ağır topu hiç şüphesiz çirkin:) ama oldukça sempatik ve sevimli olan İbrahim Büyükak.  Filmin bütün komedi yükü onun üzerinde. Diğerleri sadece ona eşlik ediyor. Oğuzhan Koç, belki bana kızacak ama kesinlikle iyi bir komedi oyuncusu değil. Oğuzhan, BKM ve İbrahim varsa var, ikisi yoksa o’da yok.

Filmin senaryosunu, kurgusunu, müziklerini, oyuncu yönetimini ve oyunculuklarını beğendim. Mafya babasının oğlu Selim karakterine can veren Olgun Toker, diğer oyunculara göre bir tık yukarıda bir oyunculuk sergilemiş. İyi oyunculuğu nedeniyle kendisini kutluyorum.

Sözün özü: Arkadaşlıklara önem veriyorsanız ve son zamanlarda vizyona giren kötü Türk komedi filmlerinden sıkıldıysanız, bu filmi kaçırmamanızı tavsiye ediyorum. İyi seyirler.

 

OrtaKoltuk Puanı:

1 YORUM

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz