Spiral, Testere serisinin iflah olmaz hayranları için yapılmış bir film

Serinin dokuzuncusu olan ve Chris Rock, Max Minghella gibi isimlerin de dahil olduğu destanın bugüne kadarki en iyi bilinen oyuncu kadrosuna sahip olan filmin yapımcıları muhtemelen devrim yapmak istemiş ama seyirciler yeni filmin kendilerine ne sunduğunu takdir etmekte zorlanabilirler.

Minghella ya da Samuel L. Jackson, sadece Jigsaw’dan ve şirketten uzaklaşmayı amaçlayan bir öncül ile, sonunda John Kramer karakterini oynayan oyuncu Tobin Bell‘i rolünde dinlenmeye bırakarak, eğlence yoluyla son derece güncel konular hakkında konuşmaya çalıştırılmış.

Filmde iktidarın yozlaşmasına, polisin bunu kötüye kullanmasına, bu yetkinin kötüye kullanılmasına karşı çıkan vatandaşların seslerinin duyurulmasına da yer verilse iyi olurdu. Buna ihtiyaç var. Film, bu konuda başarısız bir yol izlemiş.

Kötü diyaloglar, fazla klişe

Hikaye bizi yine adı olmayan bir şehre götürüyor. Burası sinemadaki tüm beceriksiz polis memurlarının çalıştığı ve sonuçlarını gördüğü yer. Jigsaw tarafından kullanılanlara benzer bir tuzağı olan bir ceset, bu sefer hedefin yozlaşmış polisler olduğu bir kedi ve fare oyunu başlatır. Jigsaw, polisi iplere bağlayacak bir taklitçiye yol verir. Tüm bunlar yaşanırken duyulabilecek en kötü diyaloglar ve yılın metrekare başına en fazla klişeye sahip olan filmi ortaya çıkar.

Sıcak hava dalgası ve suçlardan “Yapboz polislere saldırmadı” gibi ifadelere kadar durum kasıtsız esprilere doğru kaymaya başlar. Serinin dört bölümünün yönetmeni Darren Lynn Bousman‘ın  bir karakterin böyle bir şey söylemesine izin vermesi, sadece bir örnek vermek gerekirse ikinci bölümde (yönetmenliğini yaptığı) zaten ana hedef bir polisti (düşününüz).

Senaryo yazarları Dina Meyer ve Danny Glover‘ın destanın kendisini biraz olsun araştırma zahmetine bile girmediklerini ve bunun hakkında yazdıkları ikinci film olduğunu öne sürmeleri ilginç. Bunlar, diğer durumlardan daha az açık ve korkunç karakterlere sahip, tahmin edilebilir bir senaryonun saçmalığını anlamaları için örneklerdir.

Oyuncular filme çok fazla katkıda bulunmuyorlar. İlginç bir şekilde Chris Rock ve Samuel L. Jackson‘ın filme neredeyse hiçbir katkısı yokken, Max Minghella‘dan en iyi şekilde yararlanılmış. Filmimiz görsel olarak Resurrection‘ı anımsatan Yedi‘nin Christopher Lambert‘li kopyası olmuş. Bu da keşke Fincher‘ın filmi olsaydım anlamına geliyor. Ancak, aşırı pozlanmış bir görüntü ve çalışmayan sarımsı bir tonla neredeyse televizyonun bir yan ürünü olmaya devam ediyor. En azından hiçbir şeyi ciddiye almadıysa, biraz daha holigan olsaydı ya da altta yatan temayı gerçekten ciddiye aldıysa, bir şeyler karalayabilirdik. Ama öyle değil.

Spiral, bir bahane ve bir sömürü haline getirilen, (bu konuyla ilgili iyi bir iş görmek istiyorsanız Shorta’yı izleyin) her düzeyde bir felaket olan tembel bir film.

Yönetmen : Darren Lynn Bousman

Senaryo : Pete Goldfinger, Josh Stolberg, Chris Rock

Görüntü Yönetmeni : Jordan Oram

Kurgu : Dev Singh

Müzik : Charlie Clouser

Oyuncular :  Samuel L. Jackson, Chris Rock, Max Minghella, Marisol Nichols, Zoie Palmer, Dan Petronijeviç, Nazneen Contractor, Morgan David Jones, Edie Ingsetter, K. C. Collins, Josh Stolberg, Ali Johnson

ABD / Korku-Gerilim-Gizem / 93 Dk.

 

 

OrtaKoltuk Puanı:

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz