2017 Oscar Adayları Analizini yapmaya başlamadan önce aday filmleri tanıyalım.

89.OSCAR ADAYI FİLMLER

Arrival
Fences
Hacksaw Ridge
Hell or High Water
Hidden Figures
La La Land
Lion
Manchester by the Sea
Moonlight

ARRİVAL : Dillerini bilmedikleri Dünyayı ziyaret eden uzaylılarla iletişim sağlamaya çalışan dil bilimci iki bilim insanının hikayesini anlatan film, konu ve oyunculuk olarak beni çok etkilemedi. En iyi film dalında Oscar’a uzanacağını düşünmüyorum. Belki, ”en iyi uyarlama senaryo” veya ”en iyi yapım tasarım” dallarından birisinde Oscar’ı kazanabilir.

FENCES : Belediyenin çöp toplama işini yapan bir adamın rutin yaşamını ve ailesinin hikayesini anlatan film, karşılıklı diyaloglarla öne çıkan bir yapım. Filmin yönetmenliğini ve baş rolünü üstlenen Denzel Washington, hem yönetmen hemde oyuncu olarak iyi bir performans sergilemiş, En iyi erkek oyuncu dalında Oscar şansı olabilir.  Denzel Washington’a eşlik eden Viola Davis’i ise sergilediği üstün performansla en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında Oscar’a yakın olarak görüyorum.

HACKSAW RİDGE (SAVAŞ VADİSİ) : Savaşta silah kullanmayı reddeden Amerikalı bir askerin hikayesinin anlatıldığı film, sadece en iyi kurgu dalında Oscar’a uzanabilir.

HELL OR HİGH WATER (İKİ ELİ KANDA) : Bankaya olan borçları nedeniyle çiftliklerine el konulan iki erkek kardeşin, çiftliklerini ipotekten kurtarma mücadelelerini anlatan film, bildiğimiz klasik Amerikan Westernlerinden. Bana göre şansı yok.

HİDDEN FİGURES (GİZLİ SAYILAR) : Üstün zekaya sahip üç siyahi kökenli kadının Nasa’nın gelmiş geçmiş en iyi operasyonunda görev alması ve  Dünya yörüngesine çıkan ilk Amerikalı astronot John Glenn’e attığı her adımda yardımcı olmalarının hikaye edildiği film, seyirciyi yeteri kadar etkilemekten uzak bir yapım. Oscar şansı zayıf.

LA LA LAND (AŞIKLAR ŞEHRİ) : Jazz müzik ve tiyatro tutkunu iki genç sanatçının tanışmaları sonucunda gelişen olayların hikaye edildiği film, eski Hollywood müzikalleri tadında lezzetli bir yapım. Bu nedenle 50 yaş üstü seyircilerin nostalji yaşamasını sağlarken, genç kuşağın da bu müzikal türle tanışmasına aracılık yapıyor. La La Land’ın, en iyi yönetmen, en iyi şarkı, en iyi müzik ve en iyi görüntü yönetmeni dallarında Oscar’a uzanacağını düşünüyorum.

LION : Hintli 5 yaşındaki çocuğun, tren istasyonunda beklerken yanlışlıkla trene binip kilometrelerce uzağa giderek kaybolması, gittiği yerde Avustralyalı çift tarafından büyütülmesi ve Hindistan’daki ailesini arama hikayesinin anlatıldığı film iyi bir dram ama Oscar şansı bence az. Filmin, En iyi uyarlama senaryo, En iyi müzik ve En iyi görüntü yönetmeni dallarında Oscar’a uzanabilir.

MANCHESTER BY THE SEA (YAŞAMIN KIYISINDA) : Kapıcılık yapan bir adamın, ağabeyinin ölümü üzerine memleketine gitmesi, orada ergenlik çağında olan yeğenine ebeveynlik yapması ve geçmişinde yaşadığı kötü olayla yüzleşmesini anlatan film iyi bir dram. Ancak, uzun süresi nedeniyle temposunda ve anlatımında sorunlar yaşıyor.  En iyi oyuncu dalında şansı yüksek olan yapım En iyi yönetmen, En iyi özgün senaryo ve En iyi yardımcı erkek dallarında da sürpriz yapabilir.

MOONLİGHT (AY IŞIĞI) : 25 Yaşlarındaki genç siyahi bir adamın çocukluğunu, ergenliğini ve gençliğini anlatırken bazı erkeklerin içinde gizleyip dışa vuramadığı sosyal bir yaraya parmak basıyor. Filmin, En iyi film dahil olmak üzere, En iyi yardımcı erkek oyuncu ve En iyi uyarlama senaryo dallarında Oscar şansı yüksek.

OSCAR TAHMİNLERİMİZ

En İyi Film

Favori : La La Land         Plase  : Moonlight         Sürpriz : Manchester By The Sea

En İyi Yönetmen

Favori : La La Land         Plase  : Moonlight      Sürpriz : Manchester By The Sea

En İyi Uyarlama Senaryo

Favori :   Moonlight   Plase : Fences   Sürpriz : Lion

En İyi Özgün Senaryo

Favori : Manchester By The Sea  Plase : The Lobster   Sürpriz : Hell Or High Water

En İyi Kadın Oyuncu

Favori :   Emma Stone (La La Land)     Plase :  Natalie Portman (Jackie)  Sürpriz :  Merly Streep

En İyi Erkek Oyuncu 

Favori :  Casey Affleck (Yaşamın Kıyısında)   Plase : Denzel Washington (Fences)     Sürpriz Ryan Gosling (Aşıklar Şehri)

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu

Favori : Viola Davis     Plase : Naomie Harris   Sürpriz : Nicole Kidman

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu

Favori : Michael Shannon  Plase :  Mahershala Ali   Sürpriz :  Lucas Hedges

En İyi Kurgu

Favori : Arrival    Plase : Hacksaw Ridge   Sürpriz : La La Land

En İyi Müzik

Favori : La La Land  Plase : Lion  Sürpriz : Jackie

En İyi Şarkı

Favori : La La Land  Plase : Moana  Sürpriz : Trolls

En İyi Kostüm Tasarım

Favori : Fantastic Beasts and Where to Find Them   Plase : Jackie   Sürpriz : La La Land

En İyi Yapım Tasarım

Favori : La La Land     Plase :  Fantastic Beasts and Where to Find Them  Sürpriz : Arrival

En İyi Görsel Efekt

Favori : Doctor Strange     Plase : The Jungle Book    Sürpriz : Deepwater Horizon

En İyi Görüntü Yönetmeni

Favori : La La Land   Plase : Arrival    Sürpriz : Lion

En İyi Animasyon

Favori : Zootopia    Plase : Kubo and the Two Strings   Sürpriz : My Life as a Zucchini

OrtaKoltuk Puanı:

 

 

 

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz