Bizimle Başladı Bizimle Bitti / It Ends With Us

Bizimle başladı, bizimle bitti, seyircisini bekliyor

Üç kahramanın üçünün de yaşamış oldukları travmaların sonuçları, ortaya çıkış biçimleri, kendi hayatları ve ilişkilerini nasıl zedelediği ileri geri gidişlerle ilmek ilmek örülüyor hikayede. Kaçırmayınız !

OrtaKoltuk Puanı:

Colleen Hoover’ın, 2016 tarihli romanından Christy Hall tarafından senaryolaştırılmış ve Justin Baldoni tarafından yönetilen film, kitabı çok beğenilip çok okunduğu için seyirciler için bir karşılaştırma durumu yaratıyor ister istemez. Ana karakterlerimiz bir güzel kadın ve iki aşkı. Atlas, Brandon Sklenar,  gençlik aşkı. Lise öğrencisiyken kısa saçları, mavi gözleri ve mahcup duruşuyla yıllar sonra tekrar karşımıza çıktığında ben tanıyamadım! Filmde geri dönüşler o kadar sık ki, bazen olay karışıyor. Neyse ki Blake Cristina Lively, filmdeki adıyla Lily Bloom, (açan zambak!)  turuncu kıvırcık saçları ve ela gözleri ile o kadar güzel ki, genç kızlığıyla genç kadınlığı arasındaki farkı da çok belirginleştirmiş olduğundan, hangi zamanda hangi konumda olduğunuzu kavrayabiliyorsunuz.

Eleştirenler kitabı okuyanlar

Kitabı okumadığım için şanslıyım, çünkü çok beğenilen kitaptan uyarlanan filmlerde okur, hep o kitaptaki izlenimini, hayalini kurduğu kişileri arar. O daha uzun boyluydu, ya da daha esmerdi gibi eleştiriler yok değil. Ben sadece iki yakışıklıdan hangisi daha etkileyici diye düşündüm izlerken. Lily’nin gençlik aşkı Atlas’la niye ayrılmak zorunda kaldığını önceden bilmiyoruz. Ama yalnız yaşadığına ve hayatına çiçeklerden başka kimseyi, hiçbir şeyi sokmadığına göre bir kalp yarası olduğu kesin. Muhteşem bir malikanede yaşayan annesini de yalnız başına bırakıp çekip gitmiş. Babasının cenaze törenine geldiğinde ise onu pek sevmediğini anlıyoruz. Filmin örgüsü içinde olay yavaş yavaş netleşiyor. Lily’nin bir yarası var. Sadece gönül yarası değil, bir travması.

İkinci Aşk

“İstediğim kadını elde edebilirim, beyin cerrahıyım, yakışıklıyım, kaslıyım, zenginim!” diyen Ryle Cincaid, (Justin Baldoni) ile karşılaşınca da uzak durması bundan. Oysa Ryle çok çekici ve Lily kaçtıkça daha da çekici olduğundan o da üzerine geliyor. Ve kaçınılmaz olan oluyor, ikili yakınlaşıyor, aşık oluyorlar, mutlu son yaklaşırken rastlantı Lily’nin karşısına Atlas’ı çıkarıyor ve olaylar, olaylar…

Üç kahramanın üçünün de yaşamış oldukları travmaların sonuçları, ortaya çıkış biçimleri, kendi hayatları ve ilişkilerini nasıl zedelediği ileri geri gidişlerle ilmek ilmek örülüyor hikayede. Aşk ve sevgi birlikte yaşamaya yetmiyor. Geçmiş, güvensizlik, kişinin kendine duyduğu öfkenin başkasına yönelip patlaması, nedeni ve niçini çok da fazla deşilmeden anlatılmış olsa da şiddetin yarasının tedavi edilemediğini gösteriyor.

Dram diye gidilen filmde başlamadan önce yapılan, erotik sahneler ve şiddet içerir uyarısı böylece gerçeklik kazanıyor. Yönetmen Boston’a olan aşkını da vurgulamış, kenti öyle güzel göstermiş ki, aslında güzeldir de, hani bu kadar havadan karadan dış çekim hak eder mi bilemedim! Ben daha çok Lily’nin kostüm tasarımcısına bayıldım, hele gece kıyafetleri muhteşemdi, hep hayalini kurduğu çiçekçi dükkanı ise çok şirin. Oyunculukları da çok iyi.

Seyirci Nerede ?

Filmleri genelde basın gösterimlerinde bize özel seanslarda izliyoruz. Bu filmi kaçırdığım için bir akşamüstü normal seansa girdim, sadece 6 kişiydik, iki çift, daha çok salonun loşluğundan seçmişti bu etkinliği! Yeni vizyona giren 2024 yapımı film, sadece 6 kişiye gösterildi. Böyle giderse yakında sinema salonları da dayanamayacak! Oysa sinemayı sinema salonunda izlemek kadar keyifli ne var ki?

Yönetmen : Justin Baldoni

Senaryo : Christy Hall

Görüntü Yönetmeni : Barry Peterson

Müzik : Duncan Blickenstaff, Rob Simonsen

Oyuncular : Blake Lively, Justin Baldoni, Brandon Sklenar, Jenny Slate, Hasan Minhaj, Amy Morton, Alex Neustaedter, İsabella Ferrer

ABD / Dram-Romantik / 130 Dk.

CEVAPLA

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz